Съобщенията започват след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и след изявленията на съдия

...
Съобщенията започват след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и след изявленията на съдия
Коментари Харесай

„Вие сте мързеливи, корумпирани, защитаващи крадливи политици и к...

Съобщенията стартират след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и след изказванията на арбитър Владислава Цариградска, сподели ръководителят на Окръжен съд-Плевен Весела Любомирова Сахатчиева в „ Тази заран “. 

 

Заплашителни имейли стартират на 19 февруари. 

 

„ Отначало бяха адресирани и съдържаха името на арбитър Владислава Цариградска, само че след това получихме имейли, адресирани общо до съдиите с нецензурни изрази, съдържащи закани. Не са преставали към този момент седмица и към този момент са 44. Това е казус и сме обезпокоени. Ежедневно, даже и в почивните дни и след края на работния ден, ми се рапортуват такива известия и този поток не стопира към този момент една седмица. Притеснени сме и се отразява на организацията на работата на съда. Имейлите започнаха, откакто се случи убийството на Мартин Божанов и след изказванията на арбитър Владислава Цариградска “, сподели Весела Любомирова Сахатчиева.

От неделя стартират да идват имейли и на формалната поща на Районен съд-Плевен, още веднъж с сходни квалификации и закани. 

 

По думите на ръководителя на Окръжен съд-Плевен подателите са три, а известията са написани в първичен жанр от човек, евентуално представящ се за необразован. 

 

„ Не мога да кажа дали става дума за група и дали се касае за едни и същи лица. Обясниха ми, че защото известията се изпращат от gmail, е доста мъчно да се откри местоположението и подателят и сме в очакване. Нямам информация да е формирано досъдебно произвеждане “, допълни Любомирова Сахатчиева.

 

Съдът е алармирал ОДМВР-Плевен, окръжната прокуратура, основния шеф на Групово дело „ Охрана “ към Министерство на правораздаването и отдел „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР